•Gemeentehuis gesloten op Paasmaandag•Uitbaters gezocht•Kwaliteitsbewaking van fiets- en wandelroutes•Subsidies Jeugdwerk•Visietekst Windmolens•Lemen van historische schaapsstal•Verjaardagsbarbecue•Vacatures . Gratis standplaats op jaarmarkt

Gemeentehuis gesloten op Paasmaandag
Op paasmaandag 25 april zijn de gemeentelijke diensten gesloten. Vanaf dinsdag 26 april staan wij terug tot uw dienst.
 
Uitbaters gezocht voor cafetaria ‘De Dreef’ en voor de nieuwe polyvalente zaal
De afgelopen jaren werd de uitbating van de cafetaria van sporthal ‘De Dreef’ telkens voor een periode van 9 jaar in concessie gegeven. De huidige concessieperiode loopt af op 31 augustus. De nieuwe periode start op 1 september 2011. De concessie heeft vooral betrekking op de verkoop van de drank en spijzen in de cafetaria aan de sporthal.
 
Naast de sporthal bouwt de gemeente de nieuwe polyvalente zaal voor culturele, jeugd- en sportactiviteiten. Ook de verhuur van de zaal en de verkoop van drank en spijzen zit in deze concessie inbegrepen.
 
Indienen van kandidaturen kan tot en met maandag 30 mei 2011 om 12u bij de technische dienst op het gemeentehuis.
 
> Info: dirk.landuyt@vorselaar.be, 014/50 71 07
Kwaliteitsbewakingv an fiets- en wandelroutes
 
De gemeenteraad keurde een routeconvenant goed met Toerisme Provincie Antwerpen (TPA). Het centrale thema is de routekwaliteit en het goede onderhoud van de fiets- en wandelroutes in onze gemeente.
 
Via de routeconvenant zal u ook meldingen i.v.m. het bestaande fietsknooppuntennetwerk en het nieuwe wandelknooppunten-netwerk vlot kunnen doorgeven. 
 
 
Subsidies Jeugdwerk
Het subsidiereglement voor het jeugdwerk is herschreven. Het jeugdwerklandschap in onze gemeente heeft een ingrijpende vertekening achter de rug met het verdwijnen van enkele jeugdverenigingen.
 
Dankzij de aanpassing van het subsidiereglement kunnen de gelden veel effectiever besteed worden aan de jongeren uit onze gemeente.
 
Visietekst Windmolens
Zowel het gemeentebestuur als individuele inwoners worden regelmatig gecontacteerd door firma’s die windmolens willen bouwen in Vorselaar.
 
Om willekeur en wildgroei tegen te gaan, om de leefbaarheid in onze gemeente te waarborgen, stelde het bestuur een visietekst ‘Windmolens’op.
 
Deze visietekst omvat o.m. mogelijke locaties voor windmolens, en de gewenste return naar onze gemeenschap. Bedrijven die een aanvraag voor windmolens in Vorselaar doen, moeten de voorwaarden uit deze visietekst in acht nemen.
 
Lemen van historische schaapsstal
De heropbouw van de historische schapenstal op het Schupleer is een door Leader goedgekeurd project voor Vorselaar. Natuurpunt Vorselaar nodigt alle belangstellenden uit op twee unieke werkdagen bij de heropbouw.
Tijdens het weekend van 7 en 8 mei  gaan we  de wanden van de stal met leem insmeren. Een unieke gelegenheid om deze oude ambacht uit te oefenen, onder deskundige begeleiding!

We werken zaterdag en zondag  in  ploegen van 20 m/v, van 9 tot 17u.  Ambiance verzekerd, en we voorzien ook picknick en  drank  voor alle deelnemers.
 
Je kan voor deze speciale belevenis  inschrijven bij Dirk Willems. Geef aan of je graag zaterdag 7 en/of zondag 8 mei komt, en in de voormiddag en/of namiddag. De plaatsen  zijn beperkt!
 
Wie inschrijft, krijgt nadien de nodige info over mee te brengen kleding en materiaal.
 
> Info en inschrijven: dirk_willems@pandora.be, 014/50 12 63
 
Verjaardagsbarbecue
Welzijnsschakel Vorselaar ’t Kiertje wordt 1 jaar. Dat vieren we met een verjaardagsbarbecue. Onze vrijwilligers zorgen voor lekkere salades en heerlijke stukjes vlees. Prijs: basisprijs is € 2 waarin 1 stuk vlees en salades inbegrepen zijn, voor elk bijkomend stuk vlees is de prijs € 1,5. De drankjes worden zoals gewoonlijk aan democratische prijzen.
 
Liefst vooraf inschrijven op  0477 58 53 63 of tkiertje@gmail.com
Iedereen welkom!
 
> 19 mei 2011, Verjaardagsbarbecue van Welzijnsschakel Vorselaar ’t Kiertje, 13u30 tot 17u, Buurthuis Oostakker

Vacatures bij gemeente en ocmw
Vorselaar een fijne plek om te werken? Absoluut. Klein, maar met enorme ambitie!
 
Het ocmwbestuur van Vorselaar is op zoek naar een voltijds coördinator SVK ISOM. SVK ISOM is een nieuw Sociaal Verhuurkantoor (SVK), opgericht door de OCMW’s van Herentals, Lille, Olen en Vorselaar. Het SVK is in deze gemeenten actief. Solliciteer voor 9 mei.
 
> Functieprofiel: 014/24 86 41, rosette.truyts@ocmwolen.be
> Info: 014/24 66 76, katelijne.exelmans@ocmwherentals.be
 
Het gemeentebestuur van Vorselaar is op zoek naar begeleid(st)ers buitenschoolse kinderopvang (19/38) D-niveau, contract bepaalde duur.
 
> Aanwervingsvoorwaarden en functieomschrijving:
 personeel@vorselaar.be, 014/50 71 02
 
Gratis standplaats op jaarmarkt
Op zaterdag 18 juni vieren we weer jaarmarkt. Net als de vorige jaren stellen we op de avondmarkt gratis standplaatsen ter beschikking van de Vorselaarse handelaars.
 
Heeft u interesse om uw waren op een gezellige manier op de jaarmarkt aan de man te brengen? Laat dan snel iets weten.
 
Ook handelaars die aan het parcours gelegen zijn en een kraam voor de deur willen plaatsen, nemen best contact op. Dan houden we de nodige ruimte voor u vrij.
 
> patrick.hansart@vorselaar.be, 014/50 71 06